NÓS ❤ APOSTAS ESPORTIVAS

Beste sporter å bette på

Sportsbetting er en gedigen industri, og en som har en omsetning i milliardklassen. Da er det klart at det mange sporter som får mye oppmerksomhet, og som folk liker å spille på. Om det nødvendigvis betyr at det er de aller beste sportene å spille på derimot, er en annen sak. Hva som er best er i stor grad subjektivt, for hva får man mest nytelse fra? Er det en sport som man kjenner godt, eller kanskje en sport man akkurat har blitt kjent med?

Vi vet for eksempel at veldig mange i Norge har blitt kjent med cricket på grunn av betting, og det er jo definitivt en del av sjarmen med slik spilling. Men om man ser på det i forhold til hva sporten tilbyr av spill, marked og muligheter, er det klart at det er visse sporter som er mer populære enn andre. Det er naturlig at det blir brukt mer tid på fotball enn det gjør på hurling, eller curling for den saks skyld. Og det er noe vi kan ta en titt på her. VI skal se på de største og mest populære sportene, og kanskje gi deg noen tips på veien også!

sport og idrett banner
rinte forfatter
Forfatter
Sjekket av

Enrico

Dato

12.08.2023

Oppdatert

05.09.2023

Emne

Sportsbetting

Erfaring

Siden 2014

Lesetid

6 Minuten

Må starte med fotball

Skal man snakke om sport betting, og særlig i Norge, så må man nødvendigvis begynne med fotball. Det er noe som dominerer i veldig stor grad, og selv om andre sporter også får sin del av oppmerksomheten, er det et overveldende fokus på fotball. På mange måter er det også naturlig, da det er den mest populære sporten i verden. Da er det klart at når det kommer til bettingmarkedet så vil den dominere da også.

En ting som må nevnes er at mange av innovasjonene man har sett de siste årene når det gjelder marked og måte man spiller på ikke har kommet fra betting på fotball. Det er mer inspirert fra USA, og hvordan de spiller på basketball eller amerikansk fotball for eksempel. Men for oss i Europa virker det mer som at det er fotball selv som har revolusjonert markedet. For å si det sånn, hadde ikke fotball eksistert så er det lite sannsynlig at betting hadde vært like populært i dag.

Hvorfor det er den beste

Føsrt og fremst handler det om utvalg av kamper. Det er fotballkamper hver eneste dag, nesten hele tiden. Om det ikke er en kamp å spille på i Norge, finnes det en i Europa. Er det natt i Europa så er det dag i Sør-Amerika, og de er kanskje enda mer fotballgale enn oss. Den muligheten til at man hele tiden har noe å spille på er veldig bra å ha.

Det er også den tilgjengeligheten som er så veldig fordelaktig. Alle betting sider som eksisterer på nettet tilbyr også betting på fotball. Det er nesten ikke mulig å overleve. Det kan være visse sider i USA som har fokus på andre sporter, men om fotball ikke er mulig, så vil de som en naturlig konsekvens av det miste kunder. Det som også er veldig positivt med fotball er at det er en sport veldig mange kjenner, og som mange dermed har tillit til når de skal spille på det.

Den kunnskapen er veldig viktig, for spillere føler automatisk at de har en større sjanse til å vinne, uavhengig om det er tilfellet eller ikke.

Fordeler og ulemper ved å spille på fotball:

 • Et helt enormt utvalg. Alt fra VM og Champions League, til femte divisjon i Norge. Finner du den rette bookmakeren vil du finne kamper å spille på hele tiden. Noe som er den store tiltrekningskraften for betting på fotball.
 • Veldig gode markedsmuligheter. Dette er noe som er viktigere og viktigere for spillere. Og det gjelder naturligvis for fotball også. Det er ofte hundrevis, om ikke tusenvis, av marked tilgjengelige. Det øker moroa samtidig som at det gir så utrolig mange muligheter.
 • Oddsen er svært konkurransedyktig, fordi den må være det. Spillere i dag har mye kunnskap om betting og hvordan det fungerer generelt sett. Derfor må oddsen være god hos enhver bookmaker. Ellers vil spillere bare bevege seg videre til en operatør som gir bedre odds. Det er ganske enkelt for dem, tross alt.
 • Det er svært få ulemper generelt sett. Kanskje er det eneste vi kan nevne det at fordi det finnes så mye å spille på, så blir det litt overveldende. Det kan være vanskelig å orientere seg, men det er nok noe man blir bra vant med etter hvert.
 • Siden så mange bookmakere tilbyr det kan det føles viktig å finne den rette. Fordi det er så stor konkurranse er det man som forsøker å lokke spillere, men som kanskje ikke har substansen i det de tilbyr. Det er viktig at man klarer å filtrere, slik at man finner det som er riktig for deg.

Moderne betting

Det er noe mange rynker på nesen av, men det er ingen tvil om at virtuell sport og e-sport har gjort seriøse inntog i hvordan betting fungerer. Gaming generelt er noe som har tatt av i veldig stor grad, hvor stjernene i sporten kan vinne flere millioner kroner per turnering. Det er noe man er nødt til å ta på alvor, uansett om man liker det eller ikke. Spesielt fordi det er noe yngre mennesker spiller, og det er tross alt de som setter trendene.

Og det ser man at bettingselskapene innretter seg etter. De må rett og slett gjøre det, og i dag tilbyr alle betting selskap spill på både e-sport og på virtuell sport. Begge deler er veldig populære, og det er jo interessant å tenke på at du kan spille på en FIFA-kamp mellom to 14-åringer liksom. Det er ikke noe man tenkte var mulig for noen år siden, men er helt naturlig i dag.

En stor fordel som e-sport har sammenlignet med fotball er at du kan se alle kampene mens du spiller på dem. Det er rettigheter til visse turneringer, men de er langt billigere enn om du skal kjøpe rettigheter for Premier League eller Champions League, naturlig nok. Og tenker man på spill som Dota eller League of Legends pleier det ikke å være noen rettighetskostnader ved sending.

Dermed har man mulighet til å se kampene mens man spiller, og få en nærhet til sporten som sådan, men også til spillerne. På samme måte som fotballfans har fått det mot sine helter. Det fungerer på samme måte.

Alle kan gjøre det

Her mener vi ikke at alle kan bli verdens beste på CS: GO eller på FIFA, men det er definitivt enklere å bli god på det enn om du skulle bli en ekte soldat, eller en profesjonell fotballspiller. Gapet er mye mindre, av naturlige årsaker, og dermed mye lettere. Man kan spille FIFA selv, mens man better på noen som spiller FIFA, og se kampene samtidig.

Det er underholdning på alle mulige måter, og det er noe som kommer til å vokse veldig de neste årene. Gaming blir bare større og større, så man bør strengt tatt ikke forvente noe annet heller. Spesielt siden er det er de unge som driver med det. Det vil bare inspirere enda flere unge. Det er jo faktisk sånn at en av grunnene til at europeiske fotballklubber ville ha Super League var for at de følte de tapte flere og flere unge til gaming. Og da spesielt FIFA. Så om det kan bli tatt på alvor av de som tjener milliarder, så bør det også bli tatt på alvor av resten.

Fordeler og ulemper

 • Ekstremt mye tilgjengelig å spille på, på videospill du kanskje ikke har hørt om. Det er noe som kan gjøre litt usikkert på hva du skal spille på, men det er verdt å sjekke ut, for vi tror de fleste blir overrasket.
 • Live streaming er enkelt tilgjengelig og det på de aller fleste betting sider du bruker i dag. Det er noe som har lite av rettighetskostnader, og de ønsker å streame, slik at det får så mye oppmerksomhet som mulig. Det har definitivt funket veldig godt for dem hittil.
 • Det er ingen tvil om at e-sport har gjort betting mer populært for mennesker som ellers hadde aldri tenkt på det. Det er en interessant utvikling, og kan ha store konsekvenser for hvordan betting utvikler seg videre.
 • Betting på esport er ikke helt ferdig utviklet enda kan man si. Det er fortsatt visse ting som må ordnes opp i, som for eksempel odds. Det føles som at bookmakerne forsøker å gjøre det de kan for å gi seg selv en mer fordelaktig odds, i hvert fall i forhold til fotball.

Sporter som er enkle å forstå

Vi alle liker å tenke litt komplisert, og utvikle oss selv, men det er lite som slår et hesteveddeløp. Det å se en mengde hester løpe så fort de kan, og du har satset på en av dem, vel, den følelsen er det lite som kan slå. Det er det enkle, det raske og det totalt uforventede ved det også, som gir det en skikkelig sjarm. Det er tross alt en sport som har pågått helt siden vi har begynt å bruke hester, så noe må jo menneskeheten ha sett i hesteløp i løpet av tusenvis av år som frister.

Det som også er greia med hesteveddeløp at det har en viss status. Det er noe som har blitt spilt på i all tid, og det føles liksom litt renere og mer kongelig nesten. Det behøver ikke nødvendigvis å være sant, men det er sånn det føles for mange, som også gjør det lettere å bli interessert i sporten av den grunn.

Det ser man også på det faktum at mange av promoen du finner på de beste bettingsidene fokuserer på hesteveddeløp, og bare det. Det er uvanlig at en bonus har fokus på kun en sport, utenom kanskje fotball. Det sier mye om statusen til hesteveddeløp som sådan, og hvorfor det er så populært.

Et enormt adrenalin

Det er få situasjoner i sport som gir den samme følelsen av adrenalin og spenning når hestene er på oppløpet og det handler om millimeter. Millioner av kroner blir vunnet og tapt i de øyeblikkene, og de er legendariske. Det er noe som er med på å bygge opp om sporten, og som gjør at man vil alltid følge med, nesten uansett hvor avgjort det føles.

For det har skjedd at det har kommet ekstremt store overraskelser i løp, som har gitt vinnere ingen kunne innbilt seg. Utenom de som kanskje har spilt på akkurat den hesten, og ble rik i løpet av noen få minutter. Det er jo det mange håper på at skal skje når de spiller, og det er også med på å opprettholde sjarmen og fokuset på sporten som sådan. Det er en sport du kommer alltid til å se hos bookmakere, så hvorfor ikke bli kjent, om du ikke allerede er det?

Fordeler og ulemper ved betting på hest

 • Det er en ekstremt populær sport, noe som alltid gir deg muligheter og alternativ når du vil spille. Det gir også gode odds, da bookmakerne må være konkurransedyktige for å tiltrekke seg spillere. Det er noe vi liker!
 • Streaming er populært. Man ser ikke hesteveddeløp på tradisjonell tv så mye, og mye av grunnen er at det streames. Det finnes tilgjengelige på mange sider, og selv de største løpene kan man se.
 • Som nevnt ovenfor så er det mange promoer og kampanjer rettet mot hesteveddeløp. Ta bare en titt så ser du fort hva vi snakker om.
 • Du er nødt til å kunne litt om sporten før du spiller på den. Oddsen kan hjelpe til en viss grad, men det er en rekke andre faktorer du bør vite om. Ta deg tid, undersøk, så får du best mulig sjanse til å vinne.

Amerikansk sport

Vi vet at det ikke er helt rettferdig, for NHL, NBA, MLB, NFL og alle de andre fortjener sine egne plasser. Men siden dette er en europeisksentrisk side, så kan vi samle dem her. Amerikansk sport har fått mye oppmerksomhet i Europa de siste årene, og mye av grunnen til det er betting. Alle kjenner jo til basketball, men når man har en innsats liggende, så blir man umiddelbart litt mer interessert.

En ting man også bør legge merke til at mange kamper i amerikansk sport har høye resultat, men at de samtidig er ganske jevne. Det gjør det veldig spennende å spille på, for dynamikken i en kamp kan forandres veldig fort. Blant annet er det veldig nyttig for live betting, da du får en annen type av spilling.

Et interessant aspekt er at amerikanerne er innovative, så de finner nye måter å spille på, noe som gjør det bedre å holde tritt. Så gjør de sport på en helt annen måte enn det man får i Europa, noe som definitivt er en stor del av det. Det er gøy, det er kommersielt, og ikke minst så holder det en utrolig høy standard. Det er en grunn til at navn som Tom Hardy og LeBron James er blant de mest kjente i verden, selv for sporter som er aller mest populære i USA. Noe riktig gjør de nok!

Fordeler og ulemper ved betting på amerikansk sport

 • Høyt adrenalin og spenning ofte til siste slutt. Det at kamper i USA ikke kan bli uavgjort gjør at det definitivt blir en vinner, uansett hvor sent det blir. Det er en del av underholdningen og har gitt noen ekstreme kamper, som mange har vunnet mye penger på.
 • Mange marked å spille på uansett om det er snakk om basketball, amerikansk fotball eller ishockey. Jo mer desto bedre, og de har utviklet dette til at du bortimot kan spille på hvert eneste moment i kampen.
 • Veldig bra for live betting, som er en del av det nevnt ovenfor. Men siden det er dynamisk, men med mange pauser, er det lettere. Spesielt om man sammenligner med fotball, som har bare en pause. Du har tid til å spille live betting på amerikansk sport, og det fungerer utrolig godt. Det er noe vi virkelig anbefaler du tar en titt på.
 • Mye nytt å lære seg for nybegynnere. Basketball er enkelt nok, men amerikansk fotball er komplisert, det samme kan man si for baseball. Men når du først er i gang, har lært det du behøver, kommer du til å ha det veldig gøy. Det er noe vi føler oss relativt trygge på at vi kan si, og det er ikke minst å verdt å lære. Spesielt om du er bettinginteressert i utgangspunktet.
Var det til hjelp?
[Total: 1 Gjennomsnittlig: 5]