VI ❤ SPORTSSPILL

Oddsbonusser » Blog » Kan gambling påvirke kredittverdigheten din?

Kan gambling påvirke kredittverdigheten din?

Gambling kan være skadelig, det tror vi at de aller fleste er klare over. De som har kontroll på spillingen sin og ikke føler det er et problem har det jo bra. Men det er mange som sliter, og da begynner man fort å tenke på konsekvensene det kan ha. Ikke bare med det økonomiske som alle uansett er klare over, men også hvordan det påvirker forohldet til familien og de du har rundt deg. Det er en vanskelig situasjon å være i. Men tenker man på finansene sine er det et viktig spørsmål å stille seg.

Er det noen kobling mellom gambling og kredittverdighet?

Det raske svaret på det er nei, det er ingen kobling. I den grad at om du spiller og gambler mye, så vil ikke det påvirke kredittverdigheten din, ikke direkte. Har du pengene for å spille er det akkurat det samme som om du skulle kjøpt noe på nettet. Det er ingen andre utenforstående som kan få den informasjonen, og som skal vite om det.

Om du for eksempel bruker halve månedslønnen din på å bette vil ikke det ha noen påvirkning. Problemene oppstår når du kanskje bruker kredittkortet ditt for gambling, eller når du låner fra banker som gir deg en fryktelig rente. Da vil du få problemer, for da har du sannsynligvis tapt pengene dine på selve gamblingen din, og har problemer med å betale tilbake lånet.

Og der vil det påvirke kredittverdigheten din kraftig. For de ser også på hva du vil låne til, eller hva du eventuelt har brukt pengene på. Om det blir oppdaget at du låner penger for å spille med dem, vil du ha det mye vanskeligere å få lån igjen, spesielt om du samtidig har problemer med å betale tilbake lån.

Hvorfor er det negativt med svak kredittverdighet?

Om det skulle skje for deg at du ender opp med en dårlig kredittverdighet vil du slite mer økonomisk. Sannsynligheten er at du har mindre penger på din egen konto, og at ingen banker, uansett om det er långivere på nett eller tradisjonelle banker, vil tilby deg et lån. Det betyr at du er veldig begrenset i forhold til hva du kan gjøre, og hva slags frihet du har.

Med lav kredittverdighet får du for eksempel ikke et boliglån eller forbrukslån. Det gjelder bortimot uansett hvor høy lønn du måtte ha, fordi bankene har rett og slett ikke tillit til at du er kapabel til å betale tilbake. Konsekvensene av det kan du nok selv tenke deg hvordan de blir, for det vil være noe som setter store begrensinger på livet ditt. Glem det å spille på en bookmaker, men det å ha penger nok for livet generelt vil være problematisk i seg selv.

Derfor er det jo viktig å se etter faresignaler, og forsøke å se an din egen situasjon. Klarer du ikke det anbefaler vi at du tar kontakt med organisasjoner som hjelper mot spillavhengighet, da de er eksperter på det.

Hvorfor påvirker gambling kredittverdigheten?

Det er noe vi har så vidt snakket om ovenfor, men det kan være greit å gå dypere inn i det. Det kan gjøre at du har lettere for å se eventuelle faretegn.

Tenk deg en situasjon når du har spilt litt, vunnet og tapt, men så går det nedover. Du bare taper og taper, og du tror du kan vinne alt tilbake. Det gjør du svært sjeldent, men du har overbevist deg selv. Og da går det kanskje tomt i din egen konto, eller så føler du muligens at det er best å ta et lite lån i stedet for å bruke dine siste kroner.

Gjør du det så skal du være veldig heldig for å komme deg ut av det. For bare tenk på deg. Om du tar et lån på 10 000 kroner må du også tenke på hvor mye du må vinne på gamblingen. Har du tapt 10 000 kroner i spillingen din, betyr det at du må komme 20 000 kroner i pluss, bare for at du skal dekke tapene fra spillingen og selve lånet.

Sannsynligheten for at du skal faktisk klare det med et lån på 10 000 kroner er heller liten, og da har du ikke en gang fått noe ut av det selv. Faktisk har vi heller ikke regnet med renten her, så jo mer det drøyer før du vinner og betaler tilbake lånet, desto dyrere blir det for deg. Og det er jo det du kommer til å prioritere først og fremst, slik at du får ordnet kredittverdigheten, eller?

Hvordan man kan hindre det

Det viktigste man kan gjøre er å spille så mye som man råd til. Om det er 200 kroner, så får det bare være sånn. Folks økonomiske situasjoner kan være veldig forskjellige fra hverandre, og det er ikke verdt å forsøke å vinne det du har tapt, eller sette store innsatser bare for moro skyld.

Poenget med betting som sådan er at det skal være gøy, og i det tidspunkt det slutter å være gøy, bør du stoppe. Det kan høres litt klisjeaktig ut, men det gjør det ikke mindre sant av den grunn. Uansett om du spiller virkelig for å tjene penger eller av en annen grunn, er det ikke verdt å skade eller gjøre noe med kredittverdigheten din. Det å låne penger for gambling er ufattelig risikabelt, og bør aldri gjøres, med mindre det er ekstreme omstendigheter.

Og med tanke på at det svært sjeldent er snakk om ekstreme omstendigheter, er det best å bare ha det gøy, og la det ligge med det. Det vil fremtidige du takke deg selv for!

Var det til hjelp?
[Total: 0 Gjennomsnittlig: 0]

Ingen kommentarer tilgjengelig


Har du et spørsmål eller en mening om artikkel?

E-postadressen din vil ikke bli publisert