VI ❤ SPORTSSPILL

Oddsen

I Norge tilbyr Norsk Tipping, det statseide spillselskapet, en rekke ulike spillprodukter for å imøtekomme spillernes ulike preferanser. Blant de mest populære er Langoddsen, Liveoddsen og Oddsbomben. Hvert av disse produktene gir unike spillopplevelser, fra pre-match-spill til live-in-play-spill og jackpotspill med høy innsats. Denne artikkelen tar for seg funksjonene, fordelene og nyansene ved Langoddsen, Liveoddsen og Oddsbomben, og gir deg en omfattende forståelse av disse populære spillalternativene.

rinet redaksjonen
Forfatter
julian editorial
Sjekket av
 • Julian
Publisert

11.06.2024

Oppdatert

11.06.2024

Oddsens historie siden 1994

Oddsen, Norsk Tippings flaggskip, ble lansert i 1994 for å tilby et regulert og ansvarlig spillmiljø for norske sportsentusiaster. Oddsen fokuserte opprinnelig på fotball, og gjorde det mulig for spillere å plassere faste oddsspill på kamputfall. Denne tidlige versjonen var først og fremst tilgjengelig gjennom fysiske spillterminaler i kiosker og utsalgssteder, og etablerte et pålitelig navn innen sportsbetting i Norge.

På 2000-tallet så vi en betydelig vekst og teknologiske fremskritt, med lanseringen av en nettbasert spillplattform. Denne overgangen til digitale spill utvidet Oddsens rekkevidde og tilgjengelighet, og tiltrakk seg et større publikum. Norsk Tipping utvidet utvalget av sportsgrener og spillmarkeder, inkludert basketball, håndball og vintersport, og introduserte flere spilltyper som singelspill og systemspill. Tidlig på 2010-tallet ble Liveoddsen introdusert, noe som gjorde det mulig å spille i sanntid, noe som bidro til å øke spenningen og engasjementet i spillopplevelsen ytterligere.

De siste årene har Oddsbomben dukket opp, og tilbyr spill med høy innsats i jackpot-stil ved å tippe riktig resultat i flere kamper. Dette var et tilbud til dem som var ute etter store gevinster, og tilførte en ny dimensjon til spillopplevelsen. Gjennom disse innovasjonene har Oddsen kontinuerlig utviklet seg ved å utnytte avansert teknologi og opprettholde et sterkt engasjement for ansvarlig spilling.

Oversikt over Oddsens

Langoddsen

Langoddsen er et tradisjonelt fastoddsspillprodukt som tilbys av Norsk Tipping. Det gjør det mulig for spillere å plassere spill på ulike sportsbegivenheter før de begynner, med oddsen fastsatt på det tidspunktet spillet plasseres. Denne formen for spill er populær blant dem som foretrekker å analysere og plassere spillene sine i god tid før begivenhetene.

Funksjoner

 1. Bredt utvalg av idretter: Langoddsen dekker et bredt spekter av idretter, inkludert fotball, basketball, tennis og mye mer. Spillerne kan velge mellom både lokale og internasjonale begivenheter.
 2. Faste odds: Oddsen settes på det tidspunktet spillet plasseres, noe som gir sikkerhet for potensiell avkastning. Når et spill er plassert, endres ikke oddsen.
 3. Flere typer spill: Langoddsen tilbyr ulike typer spill, som singelspill, multispill og systemspill, noe som gir mulighet for ulike spillstrategier.

Fordelene

 • Forutsigbarhet: Med faste odds vet spillerne nøyaktig hva den potensielle utbetalingen vil være på det tidspunktet de plasserer spillet.
 • Analyse før kampen: Langoddsen passer for spillere som foretrekker å gjøre grundige undersøkelser og analyser før kampen før de plasserer sine spill.
 • Variasjon: Det store utvalget av idretter og begivenheter sikrer at det alltid er noe å spille på, noe som tilfredsstiller ulike interesser.

Liveoddsen

Liveoddsen er Norsk Tippings liveodds-produkt, som gjør det mulig å spille på begivenheter mens de skjer. Denne dynamiske formen for spill er ideell for de som liker spenningen ved å spille mens begivenhetene pågår og muligheten til å reagere på det som skjer.

Funksjoner

 1. Spill i sanntid: Spill kan plasseres under live-arrangementet, og oddsen svinger i takt med hva som skjer på banen.
 2. Bredt utvalg av markeder: Liveoddsen tilbyr en rekke spillmarkeder, inkludert utfall som neste mål, neste poeng og andre hendelser i spillet.
 3. Oppdaterte odds: Oddsene oppdateres kontinuerlig basert på den aktuelle kampsituasjonen, noe som gir deg muligheten til å finne verdi etter hvert som kampen skrider frem.

Fordelene

 • Engasjement: Liveoddsen holder spillerne engasjert i spillet, slik at de kan reagere og plassere spill basert på utviklingen i sanntid.
 • Muligheter for fortjeneste: De varierende oddsene gir muligheter til å finne verdi og gjøre lønnsomme innsatser i løpet av begivenheten.
 • Spenning: Det raske tempoet i liveodds gir et ekstra lag av spenning og umiddelbarhet til spillopplevelsen.

Oddsbomben

Oddsbomben er et jackpot-lignende spillprodukt som tilbys av Norsk Tipping. Det innebærer å tippe riktig resultat på flere forhåndsvalgte kamper. Vanskeligheten med å tippe nøyaktig resultat på tvers av flere kamper gjør Oddsbomben til et spillalternativ med høy risiko og høy belønning.

Funksjoner

 1. Jackpot-potensial: Oddsbombens hovedattraksjon er de store jackpotene, som akkumuleres over tid og kan vinnes ved å tippe riktig på resultatene i alle utvalgte kamper.
 2. Flere kamper: Typisk innebærer det å tippe resultatene fra tre eller flere kamper, noe som øker kompleksiteten og den potensielle belønningen.
 3. Delte gevinster: Hvis flere spillere tipper riktig resultat, deles jackpotten mellom vinnerne.

Fordelene

 • Høye belønninger: Potensialet for store jackpoter gjør Oddsbomben til et attraktivt alternativ for de som er på jakt etter store gevinster.
 • Utfordring: Vanskeligheten ved å tippe flere riktige resultater gir en utfordrende og intellektuelt stimulerende spillopplevelse.
 • Fellesskap: Det at jackpotten deles, skaper en følelse av fellesskap blant vinnerne, noe som tilfører et sosialt element til spillingen.

Sammenligning og valg av riktig produkt

Langoddsen vs. Liveoddsen vs. Oddsbomben

 • Langoddsen: Passer best for spillere som foretrekker analyser før kampen og faste odds. Ideell for de som liker å forutsi utfall basert på grundig research.
 • Liveoddsen: Perfekt for spillere som liker spenningen ved live-arrangementer, og som ønsker fleksibilitet til å plassere spill i sanntid. Passer for deg som er rask til å reagere og liker dynamisk spilling.
 • Oddsbomben: Appellerer til dem som er villige til å ta høyere risiko for sjansen på betydelige gevinster. Ideell for spillere som liker utfordringen med å tippe flere riktige resultater.

Faktorer å ta hensyn til

 1. Spillestil: Tenk over om du foretrekker å spille før kampen, live-in-play-spill eller spenningen ved jackpotspill.
 2. Risikotoleranse: Vurder din risikotoleranse. Langoddsen tilbyr mer forutsigbare resultater, Liveoddsen gir dynamiske muligheter, og Oddsbomben innebærer høyere risiko for høyere belønning.
 3. Spillmål: Definer dine mål med spillingen. Hvis du sikter mot jevn avkastning, kan Langoddsen være det som passer best. For mer spenning og umiddelbart engasjement er Liveoddsen ideelt. Hvis du sikter mot store gevinster og kan håndtere høy risiko, er Oddsbomben veien å gå.
Var det til hjelp?
[Total: 0 Gjennomsnittlig: 0]