VI ❤ SPORTSSPILL

Handicap betting

I en verden av sportsbetting, hvor strategier og muligheter florerer, er en spennende vei som ofte fanger oppmerksomheten til erfarne tippere handikapspill. Se for deg dette: To lag, det ene dominerende og det andre ansett som underdog, skal møte på banen. Utfallet kan virke forutsigbart, men hva om vi kunne utjevne spillefeltet og injisere litt spenning i veddemålsriket? Det er her handikapspill trer inn.

Handicap-betting, også kjent som spread-betting, er et fengslende alternativ som lar spillere omdefinere parametrene for en sportsbegivenhet. Det introduserer en virtuell fordel eller ulempe for henholdsvis det antatte sterkere eller svakere laget før spillet i det hele tatt begynner. Ved å gjøre det blir spillefeltet effektivt utlignet, noe som sikrer en mer rettferdig konkurranse i spillernes øyne.

Handicapspill åpner opp et helt nytt område av muligheter for sportsentusiaster. Den introduserer et element av strategi, analyse og intuisjon som potensielt kan snu tabellen på konvensjonell betting. Enten du er en fan av fotball, basketball, tennis eller en hvilken som helst annen sport, gir handikapspill et lag med spenning og engasjement, slik at du kan gå dypere inn i vanskelighetene i en kamp.

Så hvis du er klar til å utfordre status quo og utforske en dynamisk måte å satse på, venter handikapspill på din ankomst. Gå inn i en verden der underdogs kan triumfere, favoritter kan veltes, og spenningen ved usikkerhet gir næring til adrenalinet til hver innsats. Gjør deg klar for en spillopplevelse som våger å jevne spillefeltet og omskrive manuset til sportsbegivenheter.

handicap betting banner
rinet redaksjonen
Forfatter
enrico redaksjonen
Sjekket av
 • Enrico
Publisert

12.08.2023

Oppdatert

06.06.2024

Eksempel på hva handicap betting er

La oss ta en hypotetisk fotballkamp mellom lag A og lag B. Lag A regnes som den sterke favoritten, mens lag B blir sett på som underdog. Bookmakeren setter et handicap på -1,5 mål for lag A og +1,5 mål for lag B.

Hvis du bestemmer deg for å spille på lag A med -1,5 mål i handicap, må de vinne kampen med en margin på minst to mål for at innsatsen din skal lykkes. Så hvis den endelige poengsummen er Lag A 2 – Lag B 0, med tanke på handicap -1,5 mål, blir den justerte poengsummen Lag A 0,5 – Lag B 0. Dette betyr at selv etter å ha brukt handikap, er Lag A fortsatt vinneren, og innsatsen din på lag A ville være en vinnende en.

På den annen side, hvis du velger å satse på lag B med +1,5 mål i handicap, har de en virtuell fordel på 1,5 mål før kampen starter. Hvis sluttresultatet er Lag A 2 – Lag B 1, tatt i betraktning +1,5 mål handicap, blir den justerte poengsummen Lag A 2 – Lag B 2.5. Til tross for at lag B tapte kampen, vil innsatsen din på lag B fortsatt være vellykket fordi de har en høyere justert poengsum etter å ha brukt handicapet.

I handikapspill er målet å analysere styrker og svakheter til de involverte lagene og avgjøre om favoritten kan overvinne handicapet eller om underdogen kan overgå forventningene. Det gir en spennende dimensjon til spillopplevelsen, siden du ikke bare stoler på resultatet av kampen, men også vurderer handicapet som er tildelt hvert lag.

Husk at handikapspill gir en mulighet til å utforske ulike scenarier og søke verdi i situasjoner der oddsen kan være mindre gunstige for favoritten.

Hvor handicap betting tilbys

Unibet: Unibet, kjent for sine omfattende sportsbetting-alternativer, inkludert handikapspill, har fått et rykte for sin innovative tilnærming til gamblingindustrien. Med et brukervennlig grensesnitt og et bredt utvalg av sportsmarkeder å velge mellom, tilbyr Unibet en omfattende spillopplevelse. De leverer også livestreaming av kamper, slik at spillere kan se handlingen utspille seg mens de plasserer handikapspillene sine i sanntid.

4.8 /5
Unibet bonus

200 % opptil

1.000 kr

Betalingsmåter
 • Mastercard Betalingsmetode
 • visa logo
 • revolut logo

Utbetaling

1 – 3 dager

Lisenser
 • MGA Betting Licence
Maks. bonusinnsats 1.000 kr
Bonusprosent 200 %
Bonustype Velkomstbonus
Minsteodds 1,4
Omsetningskrav 10
Gyldighet 30

Rabona: LeoVegas, et fremtredende nettkasino og sportsbook, gir et unikt preg på handikapspillverdenen. Kjent for sin mobil-første-tilnærming, tilbyr Rabona en sømløs og oppslukende spillopplevelse på smarttelefoner og nettbrett. Deres brukervennlige mobilapp sikrer at spillere enkelt kan plassere sine handikapspill, uansett hvor de er, noe som gjør den praktisk og tilgjengelig for veddemål på farten.

4.9 /5
Rabona bonus

100 % opptil

2.000 kr

Betalingsmåter
 • Mastercard Betalingsmetode
 • visa logo
 • ezeewallet logo

Utbetaling

1 – 3 dager

Lisenser
 • Curacao Betting Licence
Maks. bonusinnsats 2.000 kr
Bonusprosent 100 %
Bonustype Velkomstbonus
Minsteodds 2,00
Omsetningskrav 5
Gyldighet 30

22Bet: 22Bet skiller seg ut blant bookmakere for sitt store utvalg av handikapspillalternativer. Med et omfattende utvalg av sportsmarkeder og et mangfoldig utvalg av handicap tilgjengelig, henvender 22Bet seg til både tilfeldige spillere og erfarne profesjonelle. De tilbyr også konkurransedyktige odds og ulike kampanjer, noe som gjør det til en fristende plattform for de som er interessert i å utforske vanskelighetene med handikapspill.

4.9 /5
22bet bonus

100 % opptil

1.200 kr

Betalingsmåter
 • Mastercard Betalingsmetode
 • visa logo
 • Perfect Money Logo

Utbetaling

1 – 3 dager

Lisenser
 • Curacao Betting Licence
Maks. bonusinnsats 1.200 kr
Bonusprosent 100 %
Bonustype Velkomstbonus
Minsteodds 1,40
Omsetningskrav 5
Gyldighet 7

Betway: Betway, en veletablert bettingsider, tilbyr en omfattende sportsspillopplevelse som inkluderer handikapspill som en fremtredende funksjon. Det som skiller Betway er dets forpliktelse til å gi dybdestatistikk og analyser for spillere. Med en dedikert statistikkseksjon og ekspertinnsikt, utstyrer Betway sine brukere med verdifull informasjon for å ta informerte beslutninger når de plasserer handikapspill, noe som forbedrer den generelle spillopplevelsen.

4.8 /5
Betway bonus

100 % opptil

1.000 kr

Betalingsmåter
 • Mastercard Betalingsmetode
 • visa logo
 • Neosurf Logo

Utbetaling

1 – 3 dager

Lisenser
 • MGA Betting Licence
Maks. bonusinnsats 1.000 kr
Bonusprosent 100 %
Bonustype Velkomstbonus
Minsteodds 1,75
Omsetningskrav 6
Gyldighet 30

Hvorfor handicap betting tilbys

Handicapspill tilbys som en måte å utjevne spillefeltet i sportsspill når det er en klar ubalanse mellom to lag eller konkurrenter. Målet er å skape mer balanserte og engasjerende spillmuligheter ved å gi virtuelle fordeler eller ulemper til de involverte lagene.

Den primære grunnen til at handikapspill tilbys er for å gi mer attraktive odds og spillalternativer i situasjoner der det ene laget er sterkt favorisert over det andre. I slike tilfeller kan det hende at de tradisjonelle «vinn/tap/uavgjort»-spillmarkedene ikke tilbyr gunstige odds for å satse på det sterkere laget. Ved å introdusere et handikap kan bookmakere justere oddsen og gjøre innsatsen mer fristende ved å tilby et virtuelt forsprang eller underskudd til den oppfattede underdogen.

Handicap-spill tilfører også et element av spenning og strategi til spillopplevelsen. Den oppfordrer spillere til å analysere styrker og svakheter til lagene, vurdere faktorer som form, skader og andre omstendigheter som kan påvirke resultatet, og vurdere om favoritten kan overvinne handicapet eller om underdogen kan overgå forventningene.

I tillegg fremmer handikapspill mer balanserte og konkurransedyktige kamper fra et bettingperspektiv. Ved å justere oddsen og tilby handicaplinjer, har bookmakere som mål å generere interesse og øke engasjementet i kamper som ellers kan være ensidige eller mindre attraktive for spillere.

Generelt tilbys handikapspill for å forbedre spillopplevelsen, skape mer attraktive odds og utjevne spillefeltet ved å introdusere virtuelle fordeler eller ulemper. Det gir en dynamisk og strategisk dimensjon til sportsbetting, og lar entusiaster utforske ulike scenarier og søke verdi i situasjoner der tradisjonelle spillmarkeder kanskje ikke tilbyr gunstige muligheter.

Sporter handicap betting vanligvis tilbys på

Handicapspill er vanligvis tilgjengelig for et bredt spekter av sporter, selv om den spesifikke tilgjengeligheten kan variere avhengig av bookmakeren og populariteten til den aktuelle sporten. Her er noen av sportene som det ofte tilbys handikapspill for:

 • Fotball: Handikapspill er utbredt i fotball, med alternativer for å begrense målforskjellen eller antall mål scoret av et lag.
 • Basketball: I basketball er handicapspill ofte basert på poengspredningen, der det sterkere laget tildeles et negativt handicap, mens underdogen får et positivt handicap.
 • Tennis: Handicapspill i tennis innebærer å tildele virtuelle spill eller sette fordeler til en spiller fremfor den andre for å skape et mer balansert spillmarked.
 • Rugby: Handicapspill i rugby kan innebære å redusere poengforskjellen mellom lagene eller tildele en virtuell poengfordel til underdogen.
 • Amerikansk fotball: Handikapspill i amerikansk fotball følger et konsept som ligner på basketball, der poengspredninger brukes til å jevne ut spillefeltet.
 • Golf: Handicapspill i golf kan innebære å tildele virtuelle slag til spillere, slik at spillere kan satse på ytelsen i forhold til deres justerte poengsum.
 • Baseball: Handicapspill i baseball dreier seg ofte om løpelinjen, som ligner på poengspredningen i andre idretter.

Det er klart, det er også andre sporter som kan satses på, men disse er definitivt blant de mest populære du kan finne handicap betting på.

Ulike typer av handicap betting

Det finnes flere typer handikapspill tilgjengelig, hver med sine egne variasjoner og spesifikke regler. Her er noen av de vanlige typene:

 1. Asian Handicap: Asian Handicap har sin opprinnelse i Asia og har vunnet popularitet over hele verden. Det eliminerer muligheten for uavgjort ved å bruke et handikap som kan være i form av hele tall, halvdeler eller kvartmål. Målet er å gi balanserte odds ved å gi et forsprang eller underskudd til lagene.
 2. Europeisk handikap: Også kjent som 3-veis handicap eller tradisjonell handikap, inkluderer denne typen spill tre utfall: seier, tap eller uavgjort. Handikappet kan brukes i form av mål, poeng eller sett, avhengig av sporten.
 3. Nivåhandicap: I denne typen handikapspill gis ingen fordel eller ulempe til noen av lagene. Målet er å tippe den direkte vinneren av kampen uten noen handicap involvert.
 4. Split Handicap: Denne typen handikapspill innebærer å dele innsatsen mellom to handikap. For eksempel kan en spiller plassere et delt handikap-spill på -1 og -1,5 mål i fotball, hvor halvparten av innsatsen plasseres på hvert handicap. Dette gir mulighet for både full seier og en halv seier hvis utfallet faller mellom de to handicapene.
 5. Quarter Handicap: I noen asiatiske handikapvariasjoner introduseres kvarthandicap for å avgrense oddsen ytterligere. For eksempel kan et lag bli gitt +0,25 eller -0,75 handikap, som betyr at halve innsatsen er plassert på et fullt handikap og den andre halvparten på nærmeste halve handicap.

Dette er bare noen få eksempler på de forskjellige typer handikapspill som er tilgjengelige. De spesifikke typene og variantene som tilbys kan variere mellom bookmakere og sporter.

Skjermbilde 3 way handicap unibet
Skjermbilde: 3 way handicap Unibet

Fordeler og ulemper med handicap betting

Som med all type betting er det visse fordeler og ulemper med handicap betting også. Nedenfor har vi forsøkt å gi deg en god introduksjon til dette, og forhåpentligvis kan det være noe som hjelper deg!

 • Å låse opp skjult verdi: Handicapspill er som å oppdage en skjult skattekiste av verdi i sportstippingsverdenen. Det lar kloke spillere finne skjulte muligheter med mer fristende odds, og gir potensialet for større avkastning på innsatsene deres.
 • Kan gi uante goder: Handicap-spill er beslektet med en mesterstrek i kunsten å utjevne spillefeltet. Ved å gi fordeler til underdogs eller handikapfavoritter, forvandler det tilsynelatende skjeve konkurranser til spennende kamper der hvert utfall blir en neglebitende affære.
 • Strategi som et hemmelig våpen: Handikapspill forvandler deg til en strategisk hjerne. Det krever å dykke ned i dybden av lagdynamikk, spillerform, taktiske nyanser og statistisk analyse. Slipp løs din indre strateg og snu oddsen i din favør med skarpe spådommer og godt kalkulerte handikap.
 • Slipp løs det uventede: Handicapspill omfavner uforutsigbarheten som gjør sport så fengslende. Det åpner døren til spennende opprør, episke comeback og fantastiske øyeblikk som trosser konvensjonell visdom. Forbered deg på hjertebankende spenning når underdogs stiger, favoritter snubler, og det uventede blir normen.
 • Ikke uten forviklinger: Handicap-spill kan være som å temme en vill og mystisk skapning. Det krever en god forståelse av handicaplinjer, variasjoner og deres innvirkning på det endelige resultatet. Legg ut på en reise for å avdekke forviklingene, og med kunnskap som guide kan du erobre kompleksiteten som ligger foran deg.
 • Det kan være risikabelt: Handicap-betting våger seg inn i riket med høyere risiko og belønninger. Det er en berg-og-dal-banetur hvor spenningen ved seier og nederlagets smerte går hånd i hånd. Forbered deg på adrenalinrushet mens du navigerer i den fine linjen mellom triumf og skuffelse.
 • Omfavne utfordringen: Handicapspill er ikke for sarte sjeler; det er en utfordring som lokker de modige. Omfavn spenningen ved å teste spådommene dine mot sportens uforutsigbare natur. Med hver innsats går du inn på arenaen, bevæpnet med kunnskap, intuisjon og frekkheten til å erobre usikkerheten.

Tips for handicap betting

Handicap-spill åpner døren til å kjempe mot underdogs. Se utover overflaten og søk de undervurderte lagene som har skjult potensial. Ved å støtte disse underdogene med gunstige handikap, kan du gjøre deres motstandskraft og besluttsomhet til lønnsomme triumfer. Oppdag spenningen ved å trosse forventninger og høste fruktene av din urokkelige tro.

Dette er et fengslende puslespill som venter på å bli løst. Dykk dypt inn i vanskelighetene med oddsberegning og handikapteknikker. Analyser tidligere prestasjoner, teamdynamikk og eksterne faktorer som kan påvirke resultatene. Bevæpnet med denne kunnskapen kan du tyde mønstrene, avdekke hemmelighetene og avdekke mulighetene som andre kan overse.

Handicapspill er en delikat dans av balanse mellom risiko og belønning. Omfavn de kalkulerte risikoene som følger med handikap. Søk de søte stedene der oddsen tilter i din favør. Men husk at forsiktige skritt er avgjørende. Administrer bankrollen din med omhu og unngå fallgruvene med overmod. Ved å finne likevekten mellom frekkhet og klokskap, kan du trygt navigere i spilllandskapet.

Vær strategisk

Det er like mye et sinnsspill som et sportspill. Studer taktikken som brukes av team og forutse deres strategier. Forstå psykologien til spillere og hvordan den kan påvirke deres prestasjoner. Ved å ligge et skritt foran kan du utnytte svakhetene til favoritter eller utnytte potensialet til underdogs. La din skarpsinnede analyse og strategiske tenkning bli dine hemmelige våpen.

Forvent det uventede når det gjelder handikapspill. Sport er kjent for sine overraskelser, og handikapspill er intet unntak. Vær åpen for plutselige endringer i momentum, uforutsette skader eller taktiske overraskelser. Vær tilpasningsdyktig og bruk disse uventede svingene til din fordel. Ved å omfavne uforutsigbarheten kan du forvandle hindringer til muligheter for lønnsomme resultater.

FAQ

Handicapspill kan være komplekst, noe som gjør det mindre ideelt for nybegynnere. Det er tilrådelig å starte med enklere spillformer før du utforsker handikapspill.

Forbedre strategien din ved å samle omfattende kunnskap om team, analysere tidligere resultater og holde deg oppdatert med relevante nyheter og faktorer som påvirker resultatet. Eksperimenter med ulike tilnærminger for å finne det som fungerer best for deg.

Handicapspill er vanligvis tilgjengelig for populære idretter som fotball, basketball, tennis og rugby. Tilgjengeligheten kan imidlertid variere avhengig av bookmakeren og den spesifikke sporten eller ligaen.

Var det til hjelp?
[Total: 1 Gjennomsnittlig: 5]