VI ❤ SPORTSSPILL

Oddsbonusser » Blog » Hva er de største sportsbegivenhetene i verden?

Hva er de største sportsbegivenhetene i verden?

For mange er det subjektivt, for det kommer liksom an på hvilken sport man følger som mest, og hva som interesserer en. For eksempel så heter finalerundene i MLB, i baseball, World Series, selv om det er bare amerikanske og kanadiske lag som deltar. Men det er stort i USA og visse andre land. Og selv om vi her i Norge liker NM-finalen på Ullevåll, så er ikke akkurat den noe som kan konkurrere.

Superbowl på sjette plass!

Superbowl er stort, det er det ingen tvil om. Men det hemmer at det er stort sett i USA. Det hindrer ikke 93 millioner mennesker å se på det, men i forhold til andre sportsbegivenheter kommer det til kort.

Dog har det noe som ingen andre har, og det er pauseunderholdningen, som kanskje er en av de største grunnene til at Superbowl er så populært, også i resten av verden.

Du trodde kanskje Champions League finalen var høyere?

Ja det kunne man nok tro, og i rene tall har den langt flere tilskuere enn Superbowl. Finalen i 2018 hadde nesten 400 millioner seere, og det tallet har vokst kraftig siden da. Det er jo avslutningen på fotballsesongen som sådan, og det er ofte de to beste lagene i Europa som konkurrerer.

Man skulle nesten tro at den hadde flere seere. Det avhenger dog på hvile lag som kommer til finalen.

VM for kvinner

Kvinnefotballen har virkelig tatt av de siste årene, og tiltrekker seg enorme seertall. Det bør ikke overraske, da halvparten av verdens befolkning er kvinner, og det er også ganske mange menn som liker å se på også.

Tallet for VM i 2019 var på hele 1.12 milliarder mennesker, men det er for hele turneringen. Hvorvidt finalen hadde flere seere enn Champions League finalen, det er en annen sak. Men det er definitivt en sport som har økt kraftig i popularitet, og som kommer til å fortsette å gjøre det.

Sommer-OL og Vinter-OL

Kanskje vi skulle hatt disse i to separate kategorier, men de trekker til seg stort sett det samme antallet seere. Det er imponerende, spesielt for Vinter-OL, som i større grad domineres av europeiske land. Det at Norge er landet med flest gull i Vinter-OL sier mye, men det er fortsatt veldig mange som ser på.

Med tanke på at Vinter-OL ikke har de samme profilene som Sommer-OL har, så sier det mye om tiltrekningskraften for å se atleter på toppnivå gjøre det de kan best. Det var nok en tid når Usain Bolt holdt på, og når Michael Phelps dominerte, at Sommer-OL ble en gedigen begivenhet. Det er det fortsatt i dag, med tanke på at begge får over to milliarder seere når de arrangeres.

OL har blitt noe av en tradisjon i veldig mange hjem, og det at vi får et OL hvert annet år hjelper nok også på. Det seertallet kommer nok bare til å vokse med årene. En annen siste ting, som er veldig viktig, er at i OL deltar alle land i verden. Dermed vil det være seere fra bokstavelig talt alle land i verden, noe som gjør at antallet seere stiger kraftig. Patriotismen er høy når det er OL!

VM i cricket

Dette er en ekstremt populær sport, bare ikke i Norge. Men i veldig mange land, som har veldig mange mennesker, så er det ekstremt populært. Det sier seg selv at det er en sport som vil ha veldig mange seere, og VM er sånn sett det aller største.

Det er en konkurranse som har nesten 2.6 milliarder seere over hele turneringen, noe som ble satt da VM ble arrangert i England og Wales i 2019. Det er vanskelig å overdrive hvor høye nummer det er snakk om, og hvor populær sport dette er i land som India og Pakistan for eksempel.

Det er i hvert fall noe som blir tatt veldig på alvor av bettingoperatørene, og det skulle vel bare mangle med tanke på hvor mange som ser på.

VM i fotball

Dette er den store, og det er ingenting som kan konkurrere med fotball-VM. Det hjelper litt at det er VM bare hvert fjerde år, slik at man virkelig blir sulten på det når det settes i gang. Men her skal vi skille på hele konkurransen og selve finalen. For det er ikke bare på TV at folk vil se VM. I 1950 ble det satt rekord i VM-finalen for tilskuertall på en lukket stadion, da det var 199 854 tilskuere på plass. Det er knapt noen annen sport som kan konkurrere med slike tall, og for VM i 2018 hadde det 3.2 milliarder seere.

Som sagt så må vi skille mellom hele turneringen og finalen, for bare finalen fikk 1.1 milliarder seere gjennom 90 minutter. Det er igjen et ekstremt høyt tall, og for en enkeltkamp er det ingenting som kan måle seg. Uansett om det er Champions League, NBA, World Series eller Superbowl.

Det er også grunnen til at betting på fotball er så populært, og at det finnes utrolig mange muligheter tilgjengelige for deg.

Andre sportsbegivenheter å nevne

Det er mye annet som er populært. Du har Tour de France og boksing. Men boksing er vanskelig, for kampene arrangeres og det er på pay-per-view. Antallet seere er veldig høyt, men det er ikke noe som arrangeres fast hvert år. Så det står litt på siden. Og det er uansett ingenting som kan måle seg med de begivenhetene vi har nevnt ovenfor.

Hvilken sportsbegivenhet ser du frem til, og hva foretrekker du å spille på?

Var det til hjelp?
[Total: 0 Gjennomsnittlig: 0]

Ingen kommentarer tilgjengelig


Har du et spørsmål eller en mening om artikkel?

E-postadressen din vil ikke bli publisert