VI ❤ SPORTSSPILL

Hvordan tjener bookmakere penger?

Det er flere forskjellige måter bookmakere tjener penger på, og alt avhenger på deg som spiller, naturlig nok. Du er den viktigste komponenten for dem, og uten deg ville alle gått konkurs, igjen, naturlig nok. Det betyr at siden de er avhengige av deg, så vil de gjøre alt de kan for å friste deg til å spille hos dem. Hvorfor tror du for eksempel at det finnes så mange bonustyper, og at det er så mye forskjellig når det for eksempel gjelder velkomstbonuser.

De har bare økt i størrelse med årene, fordi bookmakerne vet at de må friste nye spillere. Bonuser til eksisterende spillere øker også, hvor du kan få bonus uten å gjøre innskudd, bare for at du har spilt der en stund. Det var noe som var helt utenkelig for noen år siden, men bookmakere er dyktige til å tilpasse seg nye hverdager, for å si det sånn.

tjen penger banner
rinet redaksjonen
Forfatter
enrico redaksjonen
Sjekket av
  • Enrico
Publisert

12.08.2023

Oppdatert

11.01.2024

Måten de tjener på deg

Greia er som så at du blir tilbudt en bonus, en flott en sådan. Du får kanskje 100 prosent innsatsbonus opp til 2000 kroner, og nå tenker du deg at du skal vinne. Du har 4000 kroner totalt å spille for, og nå er det bare til å sette i gang. Men så tar du kanskje en titt på kravene som finnes, og ser at vilkårene er litt strengere enn du tror.

Men du har allerede tatt i mot bonusen, og gjort ditt innskudd. Omsetningskravet kan ligge på for eksempel ganger 8 når det gjelder sports betting. Det betyr at om du har totalt 4000 kroner å spille for, så må du spille gjennom det 8 ganger, før du kan ta ut eventuelle gevinster. 8*4000 = 32 000 kroner. Det er summen du må spille for, før du får lov til å gjøre uttak.

Og husk, du kan ikke spille på kamper som for eksempel Manchester City mot Stockport, hvor oddsen på City er 1.1 eller lignende. Det må være høyere odds, noen bookmakere har en minsteodds på 2.0. Det betyr at mange av kampene du tenkte at du kunne vinne på forsvinner, og kan ikke brukes.

Da sitter du igjen med relativt høye krav, og en sum du må spille gjennom, og vinne på. Det er vanskelig, for å si det mildt. Det er ikke et problem isolert sett, men det blir et problem det øyeblikket du kommer på at du har satt inn 2000 kroner, som du sannsynligvis ikke får tilbake igjen.

Det er vanskelig å vinne

Det er hele poenget med dette, med bonuser og lignende, at det er vanskelig å få noe ut av dem. For mange bettingbonuser er det til og med en grense på hvor mye du kan satse per kamp, i tillegg til at oddsen må være på et visst nivå. Så du kan for eksempel ikke satse 100 kroner på en kamp, eller kupong kanskje, men heller 50 kroner, eller enda mindre enn det igjen. Da blir det automatisk vanskelig å vinne, å vinne store summer, og å klare omsetningskravet til slutt.

Dette er noe de gjør med vilje, for du kommer stort sett alltid til å være en optimist, og tro at du kan vinne pengene dine tilbake. Og det kan jo hende, men sannsynligheten for at det skal skje er heller liten. Men spille vil du nok gjøre uansett, og da har bookmakerne i stor grad lykkes.

En annen måte å tjene penger på

Vi skal også raskt snakke om noe annet som du kanskje ikke vet om, men som er høyst reelt. Det er nemlig noe som heter vigorish. Det høres kanskje rart ut, men det er et konsept du bør vite om. Vigorish innebærer gebyret som en bookmaker tar for hver eneste innsats du gjør. Altså, uansett om du vinner eller taper, så har du betalt bookmakeren for din innsats. Taper du er det enda bedre for dem, og med tanke på at de aller fleste taper, er det et ganske godt system for bookmakerne.

Måten de gjør det på er at de justerer oddsen som du får på kampene, over hele siden deres. Så i stedet for at de gir deg en odds som er lavere enn den kanskje burde være. Tenk bare på hvor sjeldent du ser en odds som er på 2.0. I stedet kommer de oftere på 1.90, eller 2.10. Grunnen til det er enkel. Det er fordi at når du da satser 100 kroner på en odds som er på 1.90, vil du da tjene 90 kroner, og ti kroner fra det du satset blir igjen hos bookmakeren.

Det er en måte å sikre seg fortjeneste på, uansett hva det faktiske utfallet blir for det er ikke bare du som spiller. For alle gangene du vinner, så er det noen andre som taper, og de gangene de må gi deg penger for at du vinner, har de tatt litt ekstra penger både fra deg og fra den spilleren som har tapt.

Justering av odds

Det gjør det ved å gi deg en dårligere odds enn det som faktisk er gjeldende for akkurat den kampen du vil spille på. Det gjelder for alle kamper for øvrig, og det er bortimot ikke mulig å finne en bookmaker som ikke har vigorish. Det er vanskelig å vite hvor stor vigorish er per kamp, men det pleier å være rundt fem til ti prosent.

Om det er en bookmaker som tar et større «gebyr» enn det, så er det muligens noe du bør prøve å unngå. Da finnes det sannsynligvis langt bedre alternativ for deg på bettingmarkedet.

Var det til hjelp?
[Total: 1 Gjennomsnittlig: 5]