VI ❤ SPORTSSPILL

Hva er point spread betting?

Betting kommer på så mange forskjellige måter, og det finnes ulike metoder man kan gjøre det på. Noe som har blitt veldig populært de siste årene er blant annet live betting, og utvalget av så mange marked som mulig. Det er noe spillere er ute etter, og som de føler er viktig for dem og hele opplevelsen.

Og da må nødvendigvis også bookmakerne innrette seg, og tilby marked, ellers vil spillere bare gå til en annen bookmaker. Og da blir du tilbudt marked som point spread betting, som sannsynligvis høres mer komplisert ut enn det faktisk er.

spread betting banner
rinet redaksjonen
Forfatter
enrico redaksjonen
Sjekket av
  • Enrico
Publisert

12.08.2023

Oppdatert

17.05.2024

Hva innebærer point spread betting?

Veldig enkelt og raskt forklart så er det et handicapspill. Det er et type spill som de aller fleste kjenner, hvor man satser på nøyaktigheten av utfallet i en kamp, i stedet bare på hvem som vinner. Det er for eksempel at lag A må vinne med to mål eller mer, fordi lag B starter med et mål, når det gjelder handicapbetting.

Prinsippet er mye av det samme når det gjelder point spread betting, slik at man får en mer interessant spilling. Poenget er også at man gir underdogen en større sjanse, for det er fullt mulig å satse på lag B i dette scenariet. For eksempel, om lag B starter med et plussmål, så må lag A vinne med to mål i den faktiske kampen, ellers så har du vunnet. Det er fin måte å spille på, og er noe som ikke minst gir veldig interessante odds i tillegg.

Det er det som er moroa som sådan for mange spillere, som kanskje er litt leie av hvordan betting har blitt. Det er alltid behov for innovasjon, noe som betting generelt sett er veldig bra på. De lever av å tiltrekke seg spillere, og er ofte villige til å gjøre stort sett det som kreves for å få til akkurat det.

Noen eksempler på point spread betting

En poengspredning er et spill på seiersmarginen i en sportsbegivenhet. Det er den mest populære innsatstypen i basketball og fotball.

Det oppfattede sterkere laget (favoritten) må vinne med et visst antall poeng/løp/mål for å innløse innsatsen din. Det dårligste laget (underdogen) kan tape med færre enn det samme antall poeng, eller bare vinne spillet.

La oss bruke NCAA-turneringen i 2022 som et eksempel. Duke er en -6,5 favoritt over Michigan State i andre runde.

  • Duke vinner med 7+ poeng: Duke spread-bettors vinner
  • Duke vinner med 1-6 poeng: MSU-spredningsspillere vinner
  • Michigan State vinner spillet: MSU spread bettors vinner

Bookmakere bruker spredningskonseptet til mye mer enn bare sluttresultatet. Ting som Frankrike -2,5 hjørnespark vs. Tyskland eller Chiefs totale touchdowns -1,5 vs. Cowboys er også spreads.

Det kan hende at du føler det er litt komplisert, men det er lett å lære seg etter hvert. Som alle andre typer av marked og måter å spille på som du har lært deg gjennom årene, vil du også lære om point spread betting. Og vet du hvordan handikapp spill fungerer, så har du bortimot lært deg det allerede.

Er dette tilgjengelig på norske bookmakere?

Handikapp spill er definitivt tilgjengelig, men hvorvidt du finner point spread betting hos norske bookmakere er en annen sak. Fordi det er i stor grad et amerikansk konsept, i hvert fall slik vi har beskrevet det. Men du finner definitivt varianter, og ser du moneyline og lignende, så er det noe som har et nært forhold til hva point spread betting er.

Vi ser jo at betting stadig vekk utvikler seg, og selv om det kanskje ikke er noe som er tilgjengelig hos norske operatører kan man jo bare registrere seg på andre. Det er veldig mange bookmakere som tilbyr spill til norske spillere, uten å sikte seg mot dem. Det er for eksempel fullt mulig å finne en amerikansk bookmaker for å registrere seg der. De aksepterer de aller fleste spillere, og da har du også en annen type spilling tilgjengelig. Dersom point spread betting interesserer deg riktignok. Som sagt, den typen av spilling finnes som en variant i det vi driver med handikapp spill, og til og med kanskje også asian handicap.

Sistnevnte er noe du bør teste, det skiller seg fra point spread betting, men det er mye av det samme konseptet, og gir deg mye av det samme også. Det tar kanskje bare litt tid før du forstår det!

Er det verdt å spille på point spread betting?

Det vil vi definitivt si at det er. Det er jo tross alt bare en annen måte å spille på, og man trenger ikke å se på det som noe større enn det. Point spread betting er et annerledes marked, og som faktisk kan gi deg fordelaktige odds i situasjoner du aldri ville fått det. Bare det er verdt å teste for å se om det kan være noe for deg eller ikke.

Husk at det kan bli fort kjedelig å spille på samme måte hele tiden, og at du trenger noe nytt i spillingen din. Point spread betting er ikke noe nytt sånn sett, da det har vært i industrien en lang tid, men det kan kanskje være en ny måte for deg å spille på?

Man kan også kombinere den typen spilling med andre varianter som du er mer kjent med, for å balansere det hele. Litt nytt blod kan være alt du trenger for å få en ny giv i din bettinghverdag, og med oddsen man kan få blir det mange gode grunner til å gi det en sjanse. Og om du må registrere deg på en ny bookmaker for å spille point spread betting får du samtidig tilgang til en velkomstbonus og sikkert mye annet fint i tillegg!

Var det til hjelp?
[Total: 1 Gjennomsnittlig: 5]