Skip to main content

Asian handicap

Asian handicap er ikke noe som er direkte nytt for mange, det er noe som finnes på de aller fleste spillselskaper, men det er ingen tvil om at ikke alle vet helt hvordan det fungerer. Det er litt synd, for det er faktisk en veldig underholdende måte å spille på, og som forandrer mye på måten man gjør det på også.

asian handicap banner

Hva asian handicap i essens gjør er at det tvinger et lag som er i bedre form, eller som har lavere odds, til å gjøre flere mål for at det skal vinne på kupongen. Men det er ikke bare satt på laget som er i form, for det avhenger helt på hva du ønsker å spille på. Det valget er opp til deg.

TOP bettingsider med asian handicap

En enkel gjennomgang

Vi vet at det kan føles litt vanskelig, men med tanke på at både nye bettingsider og bortimot alle norske bettingsider tilbyr det, så er det greit å vite hva det hele innebærer.

asian handicap utvalg 22bet

Asian handicap utvalg hos bookmaker 22bet

Hvordan du spiller asian handicapDet å spille på Manchester City mot Stockport er ikke akkurat veldig interessant? Oddsen for seier til City er vel 1.2, på det høyeste. Og Stockport vinner ikke mot City, ikke denne utgaven i hvert fall. Og da er det naturlig at kampen mister interesse for deg. For det er veldig lite å få fra en slik kamp, og sannsynligheten for at Stockport vinner er så lav at du bortimot kaster bort pegner ved å satse på dem.

Det asian handicap gjør er at det jevner ut oddsen. Et viktig aspekt å nevne først er at uavgjort ikke er et gyldig resultat innen asian handicap. Om det skulle skje, så får man pengene tilbake. Og siden uagjort ikke gjelder så øker den prosentvise sjansen for seier for deg, med tanke på at det er kun to utfall igjen.

Når du spiller asian handicap så handler det altså om å gjøre spillingen spennende. Om du satser på at City vinner mot Stockport så vil du få lav odds, og gevinsten din blir lav. Asian handicap gjør at du starter kampen som om du taper. Så stillingen er 0-1, eller kanskje 0-2 avhengig på hvordan du spiller.
Vrien til asian handicapDet høres jo ut som vanlig handicapspill. For om du har handicap på minus 1, så innbiller man seg at du City må vinne med 2-0, og da har du vinnet. Det er det folk er vant med. Vinner City bare 1-0 på det reelle sluttresultatet taper du, på vanlig handikappbetting.

Men på asian, så er det sånn at du får pengene tilbake. Du taper altså ikke, noe som er en nokså uvanlig måte å gjøre det på, og gjør fotball betting veldig interessant sånn sett.

Effekten av å spille på denne måten er at du får en høyere odds på City, samtidig som det er en redusert risiko, så lenge de vinner kampen. Men de må altså vinne med to mål i en slik hypotetisk situasjon.
Om man satser på underdogenLa oss si at du heller vil satse på Stockport. Selv om i dette eksemplet så er Stockport såpass underdog at det er skyhøy odds uansett. Men om du for eksempel har asian handicap +2 så betyr det at kampen starter med 0-2 til Stockport. Dermed må City vinne 3-0 for at du skal tape. Vinner de bare 1-0 så har du vunnet, og vinner de 2-0 får du pengene tilbake. Selv om resultatet skulle bli 4-3 så har du fortsatt vunnet med din innsats, på grunn av måten asian handicap fungerer.

Det er noe som for øvrig er veldig gøy å teste med surebets, selv om du kanskje behøver enda mer informasjon for å drive med det i tillegg til asian handicap.

Noe som heter asian lines

Halvt mål i fotball er ikke mulig, men det er mulig å spille på når det kommer til asian handicap. Det er litt vanskeligere å forstå, for man driver ikke med hele numre.

mobile asian handicap ipad

En mann søker etter Asian Handicap spill på en iPad.

Når du går inn på marked for asian handicap kan du se at du kan justere hvor mange mål du satser på. Når det gjelder halve linjer er det snakk om 0.5, 1.5 og lignende. Velger du førstnevnte så starter laget du satset på med en ledelse på 0.5. Det betyr at laget du spiller mot må vinne kampen med 2-0 for at du skal tape.

Om laget ditt taper 1-0, så har du vunnet. Det samme gjelder motsatt vei. En bedre måte er om du satser på at Stockport leder med +1.5. Med det utgangspunktet må City vinne 3-0 for at du skal tape. Vinner de 2-0 er det din gevinst, på grunn av hvordan asian handicap fungerer.

Du får bedre forutsetninger til å vinne, og du kan også spille asian handicap på live betting. Fotball betting er den mest populære sporten å spille på.

Kvarte linjer

Om ikke halve linjer var komplisert nok, så har man også kvarte linjer. Men vær ikke redd, prinsippet er det samme. Om du har et oddspill med negativ handicapverdi på 0.25 så får du halvparten av din innsats tilbake om du taper.

Spiller du på handikappverdi på 0.75, for ditt lag, så må laget tape med to mål for at du skal tape. Taper du med et mål får du halve din innsats tilbake, mens du vinner med de andre 500 kronene. Det er mindre komplisert enn det virker, så ta deg god tid til å lære deg hvordan det hele fungerer.

Konklusjon

KonklusjonDette er en måte å spille på som har blitt mer og mer populær, men som mange vegrer seg for å teste ut. Det er ingenting å tape på det i forhold til andre måter å spilxlle på. Har du en free bet eller lignende så kan du kanskje gjøre det på den måten. Bonus uten innskudd medfører ikke så stor risiko for deg og du får lært deg metoden å spille på litt bedre.

Hvorfor ikke gi det en sjanse?

FAQ

Nei, det er det ikke. Selve utfallet uavgjort kan ikke spilles på. Om det skulle skje at kampen ender uavgjort så avhenger det på hvordan du har spilt på om du vinner eller ei.
Det kommer an på hvilken bookmaker det er snakk om, og hvilke krav og vilkår som er knyttet til bonusen.
Det er ingen reelle begrensninger på det, selv om vi har sett at fotball dominerer her. Og det er mye på grunn av fotball at denne måten å spille på har dukket opp også.
Det er rett og slett en metode som gir deg større sjanse til å vinne. Eller, det innebærer i det minste en lavere risiko for at du taper, ved at du kan få deler av din innsats tilbake når du spiller!


Var det til hjelp?
[Total: 1 Gjennomsnittlig: 5]